2009 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

66

2009 yılı Ösym yüksek öğretim klavuzu yayınlandı.Bu klavuza göre sosyal hizmet bölümü için toplam 446 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır.Bu kontenjanlardan 396’sı EA2 puanı ile öğrenci alırken,sadece Selçuk Üniversitesi Konya Sağlık Yüksek Okulu EA1 puanıyla 50 öğrenci almaktadır.Ayrıca özel olan Başkent Üniversitesi %25 burslu olarak 3, %50 burslu olarak 1 öğrenci almaktadır.Yeni açılan Yalova Üniversitesi/Yalova İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ise 50 öğrenci alcaktır.

2010 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları İçin Tıklayın

Koşullar

Bk.1 Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirtmeden önce Tablo-6’yı dikkatle incelemeleri gerekir.

Bk.3Bu programda zorunlu ortak yabancı dil dersi sadece İngilizcedir.

Bk.15Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İngilizce yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar.

Bk.16Bu programın hazırlık sınıfında birinci yıl başarısız olan öğrencilerin, ilgili üniversitenin eğitim-öğretim yönetmeliği:

a) hazırlık sınıfını tekrar etmelerini istiyorsa, bir yıl daha tekrar ettikten sonra ikinci kez başarısız olurlarsa,

b) hazırlık sınıfını tekrar etmelerini istemiyorsa tekrar etmeden birinci sınıfa kayıtları yapılır. Ancak bu öğrencilerin mezun oluncaya kadar üniversitelerince açılacak yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olmaları gerekir.

Bk.17 

Bu programın hazırlık sınıfında başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrenciler, aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce yerleştirilebilirler.

Bk20Başkent Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir. 2009-2010 ders yılında öğretim ücreti yıllık Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 18. 000 TL, Mühendislik Fakültesi için 16.500 TL, İngilizce Hazırlık programı ve lisans programları için 14.500 TL ve önlisans programları için 12.000 TL’dir. Bu ücretlere %8 KDV dahildir. %25 Burslu önlisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere öğretim ücretinin %25’i oranında burs verilir ve bu burs öğrencilerin başarılı oldukları sürece devam eder. Bu ücretlerin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti, ikinci yarıyıl başında ödenecektir. Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır.

Başkent Üniversitesinin burslu programlara yerleştirilen öğrencilere Başkent Üniversitesinin kendi kaynaklarından sağlanan burs, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümünde sadece öğretim ücretinin tümünü, diğer birimlerde ise sadece öğretim ücretinin %25’ini veya %50’sini kapsamaktadır. Burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır. Burada sözü edilen “öğretim ücreti” bursu, sadece bu kılavuzda “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıklıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra burslu okudukları her yıl karşılığında tam bir yıl olmak koşuluyla Başkent Üniversitesi kuruluşlarında zorunlu hizmete yükümlü olacaklardır.

Üniversitemiz Bağlıca Kampusunda hizmet veren öğrenci yurtları, tek ve iki yataklı odalar biçiminde düzenlenmiştir. Kız ve erkek öğrencilerin yurtta kalma talepleri, imkânlar nispetinde karşılanacaktır. Yurt ücretleri her yıl fiyat ve maliyet artışları göz önüne alınarak Üniversite Yönetimince saptanır.

İngilizce öğretimi öğretim süresi boyunca zorunlu mesleki İngilizce dersleri şeklinde sürdürülür. Bunun yanı sıra, isteyen öğrenciler Almanca, Arapça, Çince, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Yunanca derslerini de seçmeli olarak alabilirler.

Bk.21 

Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.).

Bk.46İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Bk.86Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizcedir.

Bk.123Hacettepe Üniversitesi’ne aşağıda belirtilen koşullarda yerleştirilen ve a) ÖSS-SAY-1 ve SAY-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında (Mühendislik Fakültesi için ilk 2500 arasında), b) ÖSS-EA-1 ve EA-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında, c) ÖSS-DİL puan sıralamasında ilk 100 arasında, d) ÖSS-SÖZ-1 ve SÖZ-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında, yer alıp yerleştirildikleri programları birinci sırada tercih eden öğrencilere Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilen bursların iki katı olarak kullandırılacaktır (Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden veya resmi, özel herhangi bir kurumdan başka bir burs almadığı takdirde). ÖSYM’nin tespit edeceği sıralamalarda, ilgili AOBP’nin 0,8 katsayı ile çarpılması sonucu bulunan Y-ÖSS puanı esas alınacaktır. Bu şekilde öğrencilerin yerleştirildikleri yılda Hacettepe Üniversitesi barınma olanaklarına yapacakları başvurular, 2009-2010 öğretim yılı başında öncelik verilerek değerlendirilecektir. Burslar, öğrencilerin öğrenimi sırasında genel akademik ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00’ın altına düşürmediği sürece devam eder. Bu kapsamda ilk kayıt yılında sözkonusu haktan yararlanmak için başvurmayanlar haklarını kullanmış sayılırlar.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi, öğrencilerine özel destekler (barınma/beslenme/kitap-kırtasiye) sağlamaktadır. Bu desteklerden yararlanmak isteyen öğrencilerin, eğitim-öğretim gördükleri sürede kendilerinin ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar:

2010 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet-egitimi/2010-osym-sosyal-hizmet-bolumleri-ve-taban-puanlari/

Sosyal Hizmet Bölümlerinin Puan Analizleri

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet/sosyal-hizmet-bolumlerinin-puan-analizleri/

2009 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet/2009-osym-sosyal-hizmet-bolumleri-ve-taban-puanlari/

66 Yorumlar
  1. Taner Bulşu diyor

     Çok Programlı Liselerde Erkekleri Çocuk Gelişimine Alıyorlar mı ???

  2. Murat ÇAY diyor

    Konya Güzel, yalova bilmiyorum Nazilli’de güzel,

  3. Murat ÇAY diyor

    evet,

  4. Murat ÇAY diyor

    Yakında …

  5. dry_shu diyor

    mrb ben bu sene sınava grdm ve sosyal hzmet yazyrm…bölm konusunda hç bi tereddüdüm yok tek sorun hangi okul… hacettepe ve ankara hrç sanrm hangisini yazrsam o gelicek…konya ve yalova hakkında ne düşnyrsnz? 

  6. aygün diyor

    bu bölümün iki yıllığı kaç puan???? x(

  7. elif diyor

    arkadaşlar ben ikinci üni. olarak aöf okuyorum inş bu sene dikey geçişle lisans tamamlamaya gitmeyi düşünüyorum.hazırlık bizdede oluyormu bide üni farkediyormu hepsi sonuçta aynı olmazmı.örn yalova üni yeni açılmış ben istanbulda old orayı düşünüyorum .bilgisi olan varsa yazsın lütfen bekliyorum.geçen varsa ne yapmak gerekiyor.

  8. yasmin diyor

    merhaba ben açıköğretim sosyal hizmetler bölümüne kayıt olmak istiyorum kayıt tarihleri nezaman sosyal bilimler için birde ben turizm meslek lisesi mezunuyum 2008 yılında össye girdim ve kendi bölümümü seçtim yine 2 yıllıktı fakat bitirmedim şimdi sosyal hizmetler bölümüne sınavsızmı geçiş yapıcam yoksa tekrar össye girmem gerekiyormu yardım ederseniz çok sevinirim

  9. cann diyor

    arkadaşlar ben bu bölüme aöf başladım ya gerçekten ingilizce bu kadar zormu hevesle başladım hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.

  10. MERVE PEKER diyor

    İZMİR9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE SOSYA HİZMETLER FAKÜLTESİNİN AÇILMASINI İSTİYORUM:(

  11. kahraman diyor

    mrb ben yapılan yorum lar sayesinde birçok şey öğrendim ama yeni sistemle kaç puan alınması gerekiyormuş onu bilmiyorum bilennz var sa cevap yazabilirmi… şimdidn teşkrler

  12. melek diyor

    bende bu bölümü okumak istiyorum ama dışardan lise bitiriyorm nasıl olacak puanları çok mu yüksek ya da iki yıllığı yokmu:(

  13. gulcnnn diyor

    arkadaslar bu bölüm baska hangi üniversitelerde acılackkk 

  14. ayşegül diyor

    mrb ben 99 mesleklisesi mezunuyum ek yerleştirme ile sosyal hizmetler bölümünü tercih edeceğim.sınavsız geçişte alımlarda en çok neye göre alıyorlar??

  15. hande diyor

    ben hala yüksekokulla fakulte arasında bir fark war mı orda takıldım :S gerci tercihlerimi werdim artık cok geç ama yine de merak ediyorum dersler biraz daha farklı geldi anlamadım yardımcı olursanız cok sevinirim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.