Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 4 Yıllık Sosyal Hizmet Bölümü

1463

İnternette çeşitli kaynaklardan ve Atatürk Üniversitesi Aöf  Fakültesinin internet sitesindeki duyuruya göre Yükseköğretim Yürütme Kurulu`nun 05.01.2011 tarihli toplantısında alınan kararla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 2880 sayılı Kanun`la değişik 7 nci maddesini (d) bendinin 2 nci fıkrası uyarınca Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde “Sosyal Hizmetler Bölümü” açılmıştır. Daha önce böyle bir alana böyle bir bölüm ait eğitimin açık öğretim fakültesinde verilmesinin insana, insanlığa, yaşama, insan hayatına verilen önemi azaltmak olacağı üzerinde durmuştuk, bunu anlatmaya çalışmıştık. Fakat alınan bu gelişme ile birlikte alanımızın halen anlaşılmadığını, öneminin kavranamadığını görüyoruz. AÖF 2 yıllık  sosyal hizmetlerin 2011 yılında 5000’nin üzerinde mezun vermesi bekleniyorken açılan bu bölüme kaç kişinin kayıt yaptıracağını tahmin bile edemiyorum. Örgün fakültelerinde verilen sosyal hizmete özgün uygulamalı eğitimin açık öğretim de  ne derecede verileceği hatta verilip verilmeyeceği, önemsenip önemsenmeyeceği de diğer bir tartışma konusudur.

Site üzerinde son yıllarda özellikle son 5–6 yıllık süreçte farklı üniversitelerde hızla sosyal hizmet bölümleri açılmaya başlandığı,  ancak bu  ihtiyaçları karşılamada yeterli olamadığı belirtiliyor. Evet alanımızı anlatamamış olmalıyız ki böyle bir alana ait elaman açıklığının böyle bir çözüm yolu bulunmuş(!)..

Evet 2011, alınan, yapılan güzel çalışmalara, gelişmelere rağmen bu gelişmeyle alanımız bir kez daha bence aşağıya çekiliyor. Yapılacak olan itirazların, çalışmaların  faydalı olacağına da inanmıyorum açıkcası …

Geçmiş Olsun…

http://www.atauni.edu.tr/#duyuru=sosyal-hizmetler-bolumu

http://www.atauni.edu.tr/#sayfa=bolum-tanitimi——-

Rehber kategorisinde bulunan

Açık Öğretim Sosyal Hizmet Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Bilgiler için:  

http://idealsosyalhizmet.com/rehber/ataturk-universitesi-acik-ogretim-fakultesi-sosyal-hizmet/ adresini ziyaret edin.

1.463 Yorumlar
  1. Handikap_99 diyor

    Sanırım rüyanız bir rüya olarak kalacak daha neler artık yoldan geçen hamdi amcayada yakında sosyal hizmet diploması verirlerse hiççç şaşırmayacağım durum içler acısı….

  2. Deryayeter55 diyor

    inşalla iki yıllıktan dört yıllığa devam edebiliriz. rüyalarım gerçek olsa allahımmmm.

  3. mühür gözlüm diyor

    bu arada ezo ve onun gibi düşünenelere katılıyorum….

  4. mühür gözlüm diyor

    bu bölümü birüniversite bitireyim düşüncesiyle yazmadım isteyerek bilinçli ve yetenekli olduğuma inandığım için yazdım.evet 4 yıllık örgün okuyan kişilere saygım sonsuz ama başımızda öğretmen yokken gecemi gündüzüme katıp ders çalıştım.uygulamaya gelince sizler gibi 4 yıllık fakülte okuyan uzman kişilerden staj almak için araştırma yapmaya başladım bile.neden bu kadar kasılıyosunuz anlamadım sizler toplum refahını sağlamak için bu mesleyi seçtiğinizi ben 2 yıllık mezun olarak öğretmeyeceğim sanırım.2 yıllık okumaya çalışanlarda yani bizlerde bir toplumun üyesiyiz ve lütfen refahımızı sağlayın !!!!olmuşlarla değil olacaklarla ve sorunlarla ilgilenin zaten bu işte mutlaka iyi olanlar öne çıkacak hakkını verenler istekli okuyanlar gerekeni yapacak ve 2 yıllıkta olsa 4 yıllıkta olsa başarıya ulaşacaklardır.sizler sosyal çalışmacı uzman olarak bence yapmanız gereken sorunların elinde tutmak ve yardım etmek .bakalım ne şartlarda üniversite okudu bu insanlar??

  5. mühür gözlüm diyor

    bende sosyal hizmetler 2 yıllık aöf öğrencisiyim

  6. melis diyor

    şartlar hep değişiyor….geçmiş yıllarda 2001 de zihin engelliler öğretmenliği diye bi öğretmenlik yoktu sonra bi fırladı onun önünü kapattılar yavaş yavaş…sınıf ögretmenine sertifika verdiler emekli öğretmenlere verdiler özel sektörle anlaştılar oldu bittii….şimdi de sıra sosyal hizmetlerde… bende 2 yıllık sosyal hizmetler öğrencisiyim…aöf okuyorum….çokta zevkli bir bölüm…şimdi ne olcak…bunun önünü kapatcaklar….artı 4 senede tarih bölümü lisans okudum…onun yerine böle yapcaklarına fen edebiyata çare bulsun..aöf rehberlik danışmanlık koysunlar….anlıcağınız herşeyi çabucak tüketiyoruz eritiyoruz…

  7. ezo diyor

    arkadaslar,açıköğretım lıse mezunuyum ,anlayacagınız lıseyı bıle orgun egıtımde okumadım sızce ben okumak ıcın sızın kadar çaba gostermedım mı.bu bolum tercıh etmeyı dusunuyrm evet belkıde sızın haklarına saygı duyulması konusunda sızın kadar aynı fıkırdeyım ama birsey unutuyrsunuzkı turkıyede sadece sızın bolumlerınzde deıl egıtıme yonelık tum sıstemde hata var.bence bunu kendı aramızda bırbırımızı kucumseyerek deılde daha akılcı ve cozum getıren fıkırlere kafa yoralım ınankı bızlerde sızler kadar yoğun çaba gösterıyrz

  8. ayşe diyor

    Arkdaşlar 2yıllık sosyal hizmet mezunuyum 4yıllıga direkt kayıt yaptırabiliyormuyum? bide kayıtlar ve sınavlar erzurumdamı yapılıyor bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi???

  9. victory diyor

    ya biz bu bölümü memleketten uzak ne zorluklarla okuyoruz ders çalışıyoruz bir sürü masraf tabi haksızlık olur dışardan okumak… hem bu ülkede sınav sistemlerinin nasıl gittiği ortada bir çok ygs mağduru varken aö sınavlarının nasıl olduğununu düşünemiyorum bile..insan haklarını temel alan ve bilir kişi olan bu meslek öyle açık öğretimle falan olmaz…insanların bu bölüme ilgisi olması işsizlik sorunudur yani sistem sorunu..

  10. Nuran diyor

    Sizler örgün öğretimde kopyayla ders geçerken biz kitap yutuyoruz, sizler kulaklıkla kopya çekerken bizler telefonsuz sınava giriyoruz, sizler hocayla görüşüp notunuzu yükseltebilirken biz, bize verilene rıza gösteriyoruz. Sizler örgün de okuyan “Sosyal Hizmetliler” içerisinde bulunduğunuz durumumla aöf linin durumunu ayırt edemezken yarın sizden yardımda bulunanlara nasıl yol göstereceksiniz? Merak ediyorum.

  11. Cem diyor

    İnsanlara okuma imkanının açıköğretim yolu ile sağlanması çok güzel bence. Zaten örgün öğretimin uzaktan eğitime günümüz dünyasında nerede ise hiçbir üstünlüğü de kalmadı. Video, mp3, interaktif dersler çok yararlı ve düzenli, kitaplar ise bir harika AÖF’te… Sosyal hizmetle böülümü de çok uygun bir bölüm bence uzaktan eğitim için… Sadece tıp, hemşirelik, veterinerlik ve fen bilimlerinde bu iş olmaz, gerisinde pekala olur…

  12. eda çelik diyor

    neden bu kadar tepki görüyo bu durum anlamıyorum ya okuyamamış okuma imkanı bulamamış bir sürü insan var neden onların okumalarına bu kadar karşı çıkılıyo bırakın imkan tanındıysa herkes bu haktan yaralansın bu bencillik niye okul öncesi aöf açıldığında da bu örgünlüler bas bas bağırmışlardı ne oldu bak orayı bitiripte mesleğini çok güzel bi şekilde icra eden arkadaşlarım var bırakın artık da kim aöf okuyo kim okumuyo karışmayın

  13. aöfli diyor

    arkadaşlar final sınavına bu yıl ki vizeye bakmamıza gerek var mı?

  14. fatma diyor

    sosyal hizmetler önlisans mezunuyum açıköğretim fakültesine bu bölümün dört yıl olmasına neden bu kadar karşısınız anlamıyorum ben bu bölümü çok severek isteyerek ve çok zor şartlar içinde okudum.sosyal hizmet uzmanlarına sesleniyorum bu bölümü okumak isteyen insanların önüne geçmeyin.

  15. ahmet diyor

    az olsun bizim olsun mantığı yanlış.bırakın okusunlar.okusunlar da adam olsunlar.kendinizi seçilmiş, mesleğinizi ulaşılmaz görmeyin.100 milyonluk Türkiyeden bahsediyoruz.korkmayın hepinize iş bulunur.

  16. abdürrahim diyor

    makina müh okuyorum sosyal hizmeti de aöfden alacagım, sosyal hizmet okuyanlar gibi 4 yıllık staj derdi de olmadan 2 diplomayla mis gibi yasayacagım insallah, madem cok zekiydiniz pdr ye girseydinzi, bakın pdr yi neden acmıyorlar acık ögretime? sosyal hizmet uzmanı bi mühendis olmak nasıl olacak merak ediyorum gercekten, allah hepimize kolaylık versin, yasasın acık ögretim

  17. Melike Kılıç diyor

    Arkadaşlar bende bir sosyal hizmet öğrencisi olarak bu yapılan saçmalığa tepkiliyim!!!Geçme notumuz 70 o kadar çok ders çalışıyorum ki alana çıkıp rapor yazıyoruz alanda o kadar ilginç şeyler görüyorsunuz ki bu işin kitap okumakla hoca dinlemekle olmadığını ilk başta orda öğreniyorsunuz…Açıköğretim okuyan arkadaşlar inanın hiç sandığınız kadar kolay değil bu iş bizim endişemiz sizden korktuğumuzdan değil atanacağımız yerleri dolduracağınızdan değil insana yönelik olan bu meslekte yeterli başarıyı gösterememeniz müracaatçı grubumuz olan riskli grupları mağdur edeceğinizi düşünmemizdendir!!!Uygulamalı ders yapmayıp staj yapmayıp ders kitabından çalışılarak engin bir deniz olan sosyal hizmeti ne derece öğrenip uygulayacağınız konusunda açıkça endişeliyiz…Eğer böyle büyük bir hata yapılıp atamalar başlarsa kalite farkı atandığımız kurumlarda açıkça kendini belli edecektir belki o zaman bunu görenler bu yanlışlıktan dönerler….

  18. ahmet diyor

    bence ne olursa olsun okuyan insanların önüne engeller koymak sağlıklı bir düşünce tarzı değil.lütfen işi meslek dayanışması içinde ele almayalım.bugün sosyal hizmet alanında shcekte yaklaşık 10000 kadrolu 12000 hizmet alımı olmak üzere 22000 kişi çalışıyor.bunların kaçta kaçı sizin kriterlerinize uyduğu için shcek te çalışıyor.en azından okusunlar bırakın da eksik okusunlar.mesleğinize rağbet arttıkça size verilen değer de artacaktır.korkmayın.shcekte çalışan biri olarak bu alanda 2023 yılına kadar yetişmiş eleman sıkıntısı devam edecek.açıkta kalmazsınız yani.

  19. musa yılmaz diyor

    sosyal hizmetler kapitalist sistemin YARA BANDIDIR…eeee bu sistemin bulduğu çarede bu kadar olur.sistem kendi kendini üretiyor.düşünün genel müdür izmirde dağıttıkları yardım miktarının bilmem kaç yılda kaç milyon dolardan kaç milyar dolara çıktığını ballandıra ballandıra anlatıyor.ben olaya tersine yaklaşıyorum.bilmem kaç yılda ihtiyaç sahibi insan sayısı kaç kat artmış..şahsen ağlanacak bir durum.ama genel müdür halkın fakirleştiğini ne kadar muhtaç hale geldiğini anlatırken övünüyor…işte bu yüzden burda birbirinizi yiyorsunuz çünkü ne kadar okusakta cahiliz arkadaşlar kabul edelim artık…

  20. aöfli diyor

    arkdşlar bizleri aydınlattığınız için sizlere sonsuz tşkrlrmi sunuyorum

  21. fatih diyor

    arkadaşlar aöf 4 yıllık sosyal hizmet açmak gibi bi sacmalik olamaz oradan mezun oln sonucta insan hayatı ile ilgili calişacak insan hayatınn bu kadar değersiz oldügünü düsünmüyorum sosyal hizmet uygulamalı bir meslek alanda çalısmayan insan in ne kadar teorik bilgisi bile olsa ben o kişinin basarılı olacağına inan miyorum….ha belki 1 yıl alan calişmasi diyorlar ordan mezun olnca aynı diplomaya sahip olacagiz aynı kpss sınavina gireceğiz peki o zaman biz niçin lise de o kadar çalıştık direk aöf okuyup mezun olmak daha kolay deil mi:::::

  22. adle diyor

    slm.arkadaşlar ya neden bukadar kudurdu bu 4yıllık sosyalhizmet örgün okuyan arkadaşlar ona bakarsanız okul öncesinide açıktan okuyorlar ve atanıyorlarda biz önlisanslılarada staj hakkı verilsin sizden frkımız olmayacak bunu kabüllenin artık çalışan kazanır.madem öyle lisans mezunlarına soruyorum neden doğu illerimizi tercih etmiyorlar oraların daha çok ihtiyacı var bırakında bari biz oraları tercih edelim önümüzü kapatmaktan vazgeçin boşuna çabalıyorsunuz sononda bizede kadro açılacak buna inanıyorum bu bölüm açıldıysa vardır bir bildikleri lisanslılara danışacak değiller ya

  23. ahmet vardar diyor

    sayın arkadalaslar sosyal hizmetler belli bir birikim ve beceri isteyen bir bölümdür ağzınız laf yapacak gelişen dünyaya ayak uyduracak hayatın noksanlıklarını kestirme gücüne sahip olacak müracatçı ile aynı dilde buluaşabilecek konuma gelebileceksiniz bunları kendinizde oluşuturdunuz tamamdır .Aof olsun örgün olsun sonuçta kitaplarda olması gereken budur ve bunu bileceksiniz derler ama sizler bunu geliştirerek ve düşünerek farklı yorumlar katarak farkındalıkları ve çözüm yollarını bulmaya çalışmalısınız

  24. aöfli diyor

    yani sizce 2 yıllık sos hiz yada 4 yıllık fark eder mi yani 2 yıllık okuyanlar boşuna mı okuyor

  25. tülin diyor

    ben egitim fakültesi mezunuyum ıkıncı universıte olarak bu bolumu okuyorum .tamam teori ve uygulama acısından farklılık var ama ınanın herseyın kendıne ğore zorluğu var örğünde dersı hocalar esliğinde aldık.a.ö.f de kendımız calışıyoruz kendı adıma soyleyım bu derse kps den daha cok agırlık verip kendımı geliştirmeye calışıyorum örğün okuyan arkadaslarımla ırtıbattayım kurumlarla baglanlı kuruyorum.buna bakarsanız a.öf okulöncesi öğretmenlerı yuksek kontenjanlarla atanıyo diğer öğretmenliklere verılecek kontenjandan kısılıp bu bolume verılıyor biz tepkı ğösterınce ihtıyactan deniyor demekki ihtiyac olunca örğün ya da a.ö. f ayrımına bakılmıyor lütfen a.ö.f de okuyanlara karsı bu kadar kırıcı olmayınn..

  26. aöfli diyor

    arkadaşlar ben 2 yıllık sos hiz okuyorum bu yıl ygs ye girdim ve 4 yıllık ATATÜRK ÜNİV sos hiz veripte 2. sınıftan başlayabilir miyim?

  27. bora diyor

    biz uygulamasız okuoyruz evet doğru ama kpss de kim cok puan alırsa o işe başlar ben 180 puanla aöf de okuyorum valla cokda memnunnum sosyal hizmetlet ama inanınki dersleri gecmek için coook calışıyorum sınavlarımda cok güzel gecdi allaha şükür

  28. bora diyor

    arkadaşlar bende aöf de okuoyrum sosyal hizmetler sadece sizler için acılmamış aöf de okumak cok güzel ben memnunum memnun olmayanlar bıraksınlar ağlamayın lütfen ya ayıp kpss de kim cok puan alırsa o atanır bye

  29. ASLI diyor

    ne bu çekememezlik? önümüz neden kapatılmaya çalışılıyor anlamadım.

  30. derya diyor

    ya arkadaşlar birileri beni bilgilendirebilir mi kayıt şartları neler okulla irtibata geçemiyorum telefonları açan birileride yok bilen birilerinden cewap bekliyorum

  31. bertan diyor

    arkadaşlar ataturk universıtesı sosyal hizmetler 4yıllık oldugunu nerden çıkardınız
    ? gerçekten 4yıllık mı yönetmenlıkte var mı yoksa birileri kafasından mı uydurdu? bilgilendirrseniz sevinirim ben hcttpde atb 4.sınıfta okuyom ayrıca sosyal hizmetler aof 2.sınıftayım

  32. merve diyor

    sosyoji bölümü okuyan biri olarak sanki çok gelecek vadeden bir bölümüş gibi açık öğretimini açıp 10.000 nin üzeride öğrenci alıp resmen dalga geçiyorlar bu da birşey mi!daha neler göreceyiz bakalım

  33. hasan keçeli diyor

    çocuğunu sosyal hizmet bölümünde okutan bir veli olarak açık öğretimde açılacak olan sosyal hizmet bölümünün hele hele kontenjansız, diplomalı işsiz sayısını artıracağına düşünüyor.benim gibi maddi ve manevi emek harcayan ve şu an üniversitelerin bu bölümde okuyan öğrenciler diplomalı işsizler ordusuna katılacağı inancım artarak devamediyor çekilen emeklere yazık oldu diyor bu uygulamyı protosto ediyorum

  34. ertan diyor

    şuan açılacak bu bölüm için açık öğretim de kontenjanlı mı yoksa herkes içinmi olacağı konusunda gelecek tepkilere göre yön vermeye çalışıyorlar.sosyalhizmet okullarında okuyan öğrenciler hakkımız gasp edilmesin bölümümüz ayak altına alınmasın90 442 2361716 fax çekelim
    sonra iş işten geçer yada aof@atauni.edu.tr ye mail atalaım

  35. tuğba diyor

    ya neden bu itiraz anlamıyorum…sizede saygımız var ama bu hakkıda bizim elimizden alamazsınız….lütfen destek olun köstek diğil …sizde atanın bizimde yolumuz açılsın..zaten başaralı olan görevde yer alacaktır…amaç eğer hizmetse bırakın bizde okuyalım ve bizde hizmete katılalım…unutmayın sizede bizede yetecek kadar yer var…

  36. funda diyor

    açık öğretim öğrencisi bu kadar küçümsenmemeli bu yıl bende sınava girecem kimin ne olacağı belli olmaz 4 yıllıkların derdi var sanırım konuşuyolar sert tepkiler wereceğinize yeni kuşakları bilgilendirseniz kötümü olur lütfen slübunuza dikkat edin…

  37. Cihan Ergin diyor

    çok güzel cevap vermişler size ne 450 puan almışsan kardeşim o kadar başarılı olduğunu düşünüyorsundur gir kpssne al puanını ol kadrolu 180 le geçen birinden mi korkuyorsunuz ki niyedir bu çekememezlik ne olursa olsun herkez hakkeddiğini alır sonunda kendine güvenen 4 yıllık öğrenci korkmaz sizin derdiniz korku başarısınız olduğunu düşünüyorsunuz aöf öğrencilerini korkuyorsunuz korkmayan biri zaten benim kefeme gelemez diye düşünür ama siz de biliyorsunuz ki aöf çğrenciside çalışarak geçiyo ve örgünden daha zor.

  38. hasan keçeli diyor

    gençler
    yiğenim fen bilgisi öğretmenliğini 2004 yılında bitirdi 1998 yılında fenbilgisi öğretmenliğine kayıt yaptırırken yerleşeme me derdi yoktu ama mezun oldğunda atanma imkanı kalmadı plansız artırılan kontenjan buna etken.
    önerim
    1 madem ihtiyaca göre açık öğretime bu bölümü açmışlar halen lise de okuyan öğrencilire sesleniyorum yök ‘e bunu gerekçe göstererek PDR psikoloji Diyetisyen Hukuk ada açık öğretim de bölüm acsınlar diyeyök ‘e tutun
    2.sosyal hizmet öğrencileri de en azından mezun olunca işsiz kalmamaları için açık öğretime lınacak öğrenci için bu bölümün kontenjanını sınırlı tutsunlaryök ‘e yök ‘e

  39. yusuf diyor

    Atatürk üniversitesi yetkililerini aradım bu konu ile ilgili inanırmısınız adamlar bu bölümü niye açtıklarını bilmiyorlar. Bana verdikleri cevap : burada açıköğretim açılması sizi etkilemez diyor , biz de kaliteli bi bölüm hedefliyoruz dediler. Ha bide kontejınımız sınırlı olacak her isteyen kayıtr yapamayacak dedi. Yök başkanına da tweet attım ama pek cevap verecekmiş gibi gözükmüyor.
    Lütfen arkadaşlar herkes çalışsın en azından sesimiz çıksın. 180 puan alan ile 450 puan alanların aynı kefeye koyulmasını engelleyelim . Böyle giderse sosyolojiden hiçbir farkımız kalmayacak…

  40. hülya şen oğuz diyor

    aöf öğrencisi olarak sesleniyorum biz gecemizi gündüzümüze katıp kitaplardan başımızı kaldırmıyoruzher bulduğumuz kaynağı inceleyerek alanımızda bilgi edinmeye çalışıyoruz öğretmensiz okula gitmeden kolaymı öyle iki yıllık eğitimin yetersiz olduğunun bilincindeyizbiz 4 yıllığa çıksın staj hakkımızda olsun diye uğraşırken örgün öğrencileri önümüzü kapatmaya çalışıyor bizede böyle imkan verilmişken bundan yararlanmak hakkımız değilmi biz insana değer verdiğimiz içintoplumda yanlışlıklara hayır diyebilecek kapasitede olduğumuz için en önemliside kendimize güvendiğimiz başarılı olacağımıza inandığımız için bu bölümü tercih ettik lütfen hepimiz saygılı olmayı bilelim

  41. mühibe diyor

    bu tartışma nedir anlamıyorum açık öğretim öğrencisini bu kadar da küçümsemeyin açık öğretimden geçenler gerçekten hakkıyla geçiyorlar.staj olanağı tanınarak açık öğretimlillerde başarılı olur bence .. bu kadar da acımasız olmayın … bu alanlarda açık yüzünden o kadar alakasız bölüm bitirmişler çalışıyor böyle olması daha mı iyi…….

  42. hasan keçeli diyor

    tüm ilgilenenlere soruyorum
    1-amaç alandaki ihtiyaçtan dolayımı açık öğretimde bölüm açılıyor o zaman pdr psikoloji diş hekimliği ve tıp ta çok ihtiyaç var bu bölümlere de açık öğretimde de açılamazmı?
    2 amaç üniversite kapılarına yığılmaları önlemekse açık öğretim fakültesi açacak kapasiteye sahip çok sayıda üniversite var bunlara da her bölüm açılıp diplomalı işsizler sayısı artırılamaz mı?
    3 amaç diplomalı işsizler mi istihtam mı?istihdamsa eğitim fak binlerce fen sos beden eğitimi vb branşlarından mezun olduğu halde atanamayan adaylara rağman bu bölümlerin kontenjanı arttırılarak öğrenci alıyor hey benim ülkemin çaresiz çözümsüz gençleri
    lütfen bu sorulara cevabı kendi içinizde sessizce verin

  43. deva diyor

    Tabi ya sayınız az olsun ki değeriniz artsın…

  44. deva diyor

    Ben de şu yapılan yorumlara şaşırıyorum doğrusu nedir ya bu örgün-açıköğretim kargaşası bir açıköğretim bölümü açılır örgün öğretimdekiler ayaklanır haksızlık diye peki sizin bu yükseklik kompleksiniz çok mu haktır soruyorum size.Sosyal Hizmetlerle ilgili kurumlarda sayıca yetersizlikten dolayı Sosyal Hizmet Uzmanlarının kapasite fazlası çalışması,müraçatçının aylarca bekletilmesi hatta KPSS atama sonuçlarına baktığımızda Doğu İllerini 1kişinin bile tercih etmeyip asıl sosyal hizmete ihtiyacı olan Doğu illerinin sosyal refahdan mahrum bırakmak hak mıdır ?..Kenan Yalman heleki sizin yorumunuz ne kadar basit ne demek en azından birkaç yıl tabi efendim siz birkaç yıl içinde mezun olun ondan sonra batının en güzel yerlerine atanın sonra ne olursa olsun değil mi?Bu ne bencilliktir ya işimiz bu düşünce tarzında uzmanlara kaldıysa vay halimize… Sosyal Hizmetler bölümünün örgün okurken uygulama ve teorik olduğunu biliyorum ama şunu da biliyorum uygulamalı olan kısmında kurumların kadrosunda çalışan sosyal hizmet uzmanlarının yaptığını onların sadece izlediğini biliyorum. O yüzden bu karşı çıkmalarınız çözüm değil.

  45. bekir diyor

    bu durum sosyal bir devlet konumundaki Türkiyemizin gelecegi icin bi çözüm degil baslı başına bir sorun bence uygulama agırlıklı bir meslegin acık öğretimle verilmeye calısılması mantıklı gelmiyor bana belli bir mesleki beceriye sahip olmayan bir kisi insanlara ne derece faydalı olabilirki beni duyan herkese sesleniyorum bu gidişat dogru degil lütfen ellerinizi vicdanınıza koyun o kadar gencin vebali tasınmaz……

  46. meryem diyor

    bu durumda 2 yllık aöf sosyal hizmetler okuyanın durumu ne olacak yeni bir bölüm açacaklarına var olan bölümü 4 yıllık yapmaları daha mantıklı olmazmıydı

  47. kenan yalman diyor

    sosyal hizmetler öğrencilerinin dikkatine
    bölümünüz hiç edilmeye çalışılıyor habereniz olsun PDR ve psikoloji alanında da çok ihtiyaç olmasına rağmen neden açık öğretimde bölüm açılmıyor? yapılması gereken;
    artık sizin bölüm açık öğretimde şimdilik bundan kurtuluş yok (en azından birkaç yıl)
    açık öğretimde ki kontenjanı az tutmaya çalışmak için örgütlenin
    2 yök’ ü ve Atatürküniversitesi rektörlüğünü fax yağmuruna tutun bu işin açık öğretimle olamayacağını yazın.. gerekirse dava açın vakit geçmeden acele edin

  48. Nazlı Pektaş diyor

    Gerçekten inanılmaz bir karar sadece boş bir istihdam alanına hücum etmek adına bu açılan bölüme inanamıyorum. İnsan refahı, çocuğun yüksek menfaati gibi konularda karar alabilme yetisini nasıl kazandıracak bu bölüm merak ediyorum. Sosyal Hizmetler bölümünü Türkiyede bu mesleğin kaynağı olan Hacettepe Üniversitesinde almış olmama karşın herşeyi biraz bilen meslekle ilgili hiçbirşeyi tam bilmeyen halde sıkıştırılmış bir programla mezun olduğumu düşünüyorum. 13 yıldır gençlerle çalışıyorum. Bu alanda deneyim kazandım ama halen eksiklerimi tamamlama yolları arıyorum. Biz okul yıllarında herşeyi uygulamalı öğrendik. Grup çalışmasını, sosyal kişisel çalışmayı, kurum incelemesini uzaktan eğitimle nasıl öğretecekler anlamıyorum.

  49. Turgay ÇAVUŞOĞLU diyor

    ilk önce yök’ün kararını bulalım, ondan sonra sosyal hizmet uzmanları dernegi genel merkezine başvuralım.örgütlü mücadele için sivil toplum kuruluşu olmak çok önemlidir demiştik.norveç nüfusun üç katı sivil toplum kuruluşu üyesi var demiştik. Türkiye’de ise sivil toplum kuruluşu üyeliğinden korkuluyor diye anlatmıştık.lütfen sakin olalım, sizi tahrik etmek isteyenlere aldırmayın. sosyal hizmet mesleğinin etik kurallarını anlatmak için dilimizde tüy bitti.hipokrat ne demişti “mesaneden taş almayacağım, bu işi ustalarıma bırakacağım”.sadece staj olarak algılıyorsunuz sosyal hizmet mesleğinin temelinde süpervizyon vardır.aöf mezun olacaklara yorum yapmıyorum. yüksek puanlarla sosyal hizmet bölümüne gelen pırıl pırıl ögrencilerim fiili livatada, ensest, aile içi şiddette nasıl müdahele edeceklerini öğretirken onlar ne yapacaklar(ben dili kullandığım için özür diliyorum)
    çok uzattım http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=17003293 sayfasını inceleyin. ankara barosu niçin dava açmış. BEYLER SOSYAL HİZMET UZMANLIĞI ciddi bir işdir.

  50. merve diyor

    4 yıllık lisans eğitimini kendime yeterli bulmazken, sözde bu işi bilen “yetkili” kişiler nasıl böyle bir eğitimi yeterli bulabilirler gerçekten mantığım almıyor ; yakında bunlar tıp fakültelerinin de açık öğretimini yaparlarsa şaşırmamak lazım. Bu kadar önemli mesleği bu kadar hafife alanlara gerçekten yazıklar olsun..

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.