Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 4 Yıllık Sosyal Hizmet Bölümü

1463

İnternette çeşitli kaynaklardan ve Atatürk Üniversitesi Aöf  Fakültesinin internet sitesindeki duyuruya göre Yükseköğretim Yürütme Kurulu`nun 05.01.2011 tarihli toplantısında alınan kararla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 2880 sayılı Kanun`la değişik 7 nci maddesini (d) bendinin 2 nci fıkrası uyarınca Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde “Sosyal Hizmetler Bölümü” açılmıştır. Daha önce böyle bir alana böyle bir bölüm ait eğitimin açık öğretim fakültesinde verilmesinin insana, insanlığa, yaşama, insan hayatına verilen önemi azaltmak olacağı üzerinde durmuştuk, bunu anlatmaya çalışmıştık. Fakat alınan bu gelişme ile birlikte alanımızın halen anlaşılmadığını, öneminin kavranamadığını görüyoruz. AÖF 2 yıllık  sosyal hizmetlerin 2011 yılında 5000’nin üzerinde mezun vermesi bekleniyorken açılan bu bölüme kaç kişinin kayıt yaptıracağını tahmin bile edemiyorum. Örgün fakültelerinde verilen sosyal hizmete özgün uygulamalı eğitimin açık öğretim de  ne derecede verileceği hatta verilip verilmeyeceği, önemsenip önemsenmeyeceği de diğer bir tartışma konusudur.

Site üzerinde son yıllarda özellikle son 5–6 yıllık süreçte farklı üniversitelerde hızla sosyal hizmet bölümleri açılmaya başlandığı,  ancak bu  ihtiyaçları karşılamada yeterli olamadığı belirtiliyor. Evet alanımızı anlatamamış olmalıyız ki böyle bir alana ait elaman açıklığının böyle bir çözüm yolu bulunmuş(!)..

Evet 2011, alınan, yapılan güzel çalışmalara, gelişmelere rağmen bu gelişmeyle alanımız bir kez daha bence aşağıya çekiliyor. Yapılacak olan itirazların, çalışmaların  faydalı olacağına da inanmıyorum açıkcası …

Geçmiş Olsun…

http://www.atauni.edu.tr/#duyuru=sosyal-hizmetler-bolumu

http://www.atauni.edu.tr/#sayfa=bolum-tanitimi——-

Rehber kategorisinde bulunan

Açık Öğretim Sosyal Hizmet Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Bilgiler için:  

http://idealsosyalhizmet.com/rehber/ataturk-universitesi-acik-ogretim-fakultesi-sosyal-hizmet/ adresini ziyaret edin.

1.463 Yorumlar
  1. nisan su diyor

    Merhaba
    Mehmet bey’in söylediklerinde hakikat var.bakınız sosyoloji bitiren arkadaşlar yökü mektup yağmuruna tutmuş durumdalar.sosyal çalışmacı kadrosu sadece sosyal hizmet mezunlarının yapacağı kadar basit bir iş değilmiş.kadrolarda sosyologta olmalıymış.geleceğinden endişem var.bu bölümün….

  2. Mehmet diyor

    sosyal hizmet  bence KPSS DEKİ  TÜM AÇIKLAR KAPANABİLİR çünkü  son  çoçuk yasasında yapılan değişiklikle  SOSYAL hizmet alanına sosyologlar psikologlar pdr hatta öğretmenler bile alındı aynı şekilde yurt dışına gönderilecek öğrenciler arasında sosyolog sosyal hizmetleri bir arada KONTEJYAN ayrıldı kpss sene böyle giderse sosyal çalışmacı kadrolarına sosyolog pdr psikolog vs alınacak SYDV İLANLARINDA SOSYAL ÇALIŞMACI KADROLARINA SOSYAL ÇALIŞMACI DİYE İLETİŞİM DEN TUTUN BİR SÜRÜ BÖLÜM ALINDI  BU BENİM GÖRÜŞÜM SINIF ÖĞRT BÖTE ÖĞRT VE İNGİLİZCE ÖĞRT GİBİ BU BÖLÜM BİRKAÇ SENE SONRA AÇIK KADROSU KALMACAK GİBİ ÇÜNKÜ TÜRKİYE KLASİĞİ ZAMANIN SOSYAL HİZMET GİBİ ÖĞRETMENLİKTEN   KADRO AÇIĞI VARDI ZİRAATÇİDEN İŞLETMECİDEN   6 AYDA ÖĞRETMEN YAPTILAR AÇIK KAPANDI SOSYAL ÇALIŞMACI SONU NE YAZIK Kİ BÖYLE OLABİLİR  BU BÖLÜMÜ TERCİH EDECEK SADECE UFAK BİR UYARI OLSUN TABİ BU BENİM GÖRÜŞÜM ÇÜNKÜ  LOBİSİ OLAN KAZANIR SOSYOLOG MÜTHİŞ LOBİ FAALİYETİ VAR İLK ÖNCE TEKNİK HİZMETLER KADROSUNA GEÇTİLER SONRA  ÇOCUK YASASI DEĞİŞTİRDİLER  ŞİMDİ SIRA KPSS SOSYAL  ÇALIŞMACI  KADRO VAR GİBİ ?????

  3. hatice diyor

    merhaba ben sosyoloji mezunuyum sınavsız başvuru yapabiliyor muyum bilgi verirseniz sevinirim.

  4. Murat ÇAY diyor

    puan düşer, 2500 Tl harç parasını ödemek kolay değil, açıktan alınan eğitimin kalitesi ve gelecekte açık öğretim mezunu olma sorununun ortaya çıkacağı ve her halükarda örgün eğitim alanların daha başarılı oalcağı düşünülürse tercihinde buna göre olacağı ve kontenjan sayısının artması ile puanın düşeceği öngörülebilir.

  5. utkuışık diyor

    🙂 sesli güldüm

  6. bahar diyor

    Çok ilginç fatoş hanım nereden aldınız bu bilgileri.neden eksiz haline göre alsın.o zaman ek puan hiç olmasın.lütfen emin olmadığınız konularda yorum yazmayın.puan türünün ygs 5 olduğundanda emindiniz ama en yüksek puan türüne göre alıyor..

  7. bahar diyor

    Okadar üniversitede örgün olarak sosyal hizmet bölümü var millet niye atatürk üniversitesine yoğunlaşmış anlamıyorum.puanı yüksek olanlar örgün okusalarya..herkesmi hEm çalışıp hem okuyor.

  8. fatoş diyor

    puanın ekli halıne göre deil eksiz halıne göre en yüksek puan türünde alım yapılacakmıs ösymden aldım bu bilgileride.

  9. fatoş diyor

    puanı düşmez hatta yükselmesini bile beklıyorum diyebilirim etrafta kimden duysam bu bölümün açıgını istıyo ama 50 kişilik kontejyanı var okul birincileri için haberın olsun

  10. Emine diyor

    arkadaşlr çocuk gelişimi mezunuyum puanımın ekli hali 364 ek puan gelmedğini yazmışsnz o zamn 334e düşüyor açk öğretmn puanı 344müş. bu sene puan düşermi. açıköğretmde okul birincliği etkili olur mu nasl olur bilgisi olan yorm yazablr mi 

  11. bahar diyor

    Arkadaşlar puanım ekli hali 319 yerleşirmiyim sizce?kontenjan arttırıldıya olur gibi geliyor.

  12. fatoş diyor

    bizi bu hale getiren malesef ki yönetim igneyi kendıme cuvaldızı bi başkasına batırıyorum belki ama kusura bakılmasın durum aynen de böyle insanlar nerde işe başlarımda aç kalmam nasıl geçimimi saglarım diye düsünüp duruyo öncelikler vardır düsüncelerde tabiki 4 yıllık veya 2 yıllık emegın sonunda herkes hayırlı bi işe girip ektigi tohumların emegini almak isticektir.okul öncesi mezunuyum liseden 4+4+4 le önümüz bi hayli kapatıldıdüsünceler ister istemez beyni kemiriyo sonrasında kaç puan alırım hesaplamaları başlıyo.tonlarca üniversite mezunu olupta ortalıkta gezenleri görünce (nitelıkli nittelıksiz eleman ayrımı yapılmaksızın) insanlarr korkuyo.e böyle olunca durum puanlara kadrolara kalıyo el mahkum yapcak başka bişi yok bu düsünceler ister istemez etrafımızda cünkü insanın eşi ve işi hayatının ger/cekten ayrılmazlarından.rakamlar göz korkutmasın diyosun ama 6 milyon işsiz ordusu var dediginde benım ortadaki rakamdan oldukça gözüm korktu ki senınde bu rakamdan etkilendıgın belli.

  13. utkuışık diyor

    sayın arkadaşlar sayılar rakamlar gözünüzü neden korkutuyor ben hiç anlamış değilim tamam anladık aöf den yığınca insan mezun olacak eyvallah da aöf okuyanlar hiç mi kpss ye vs sınavına girmeyecek yok puan artacak yok kadro dolacak geleceği çok iyi görebiliyorsanız kıyametin ne zaman kopacağını da söyleyiverin de tam olsun okuyun araştırın sorun ve aklınızı kullanın ben bu mesleği severek isteyerek yapabilirim miyim  faydalı bir meslek elemanı olabilir miyim diye daha bölüme başlamadan yok kadro yok kpss puanı ya kafanızı bunlarla kurcalamayın okuyorsunuz güzel kardeşim girersin sınavlarına atarsa devlet baba atar atamaz ise 6 milyon işsiz ordusunun yeni neferleri olursunuz …  

  14. Mer_ve_cik_ diyor

    . hmm tşkkr ederm

  15. fatoş diyor

    ek puansız en yükssek puanım 370 acaba yerleşebilir miyim 

  16. fatoş diyor

    tesekkürler sag olun

  17. fatoş diyor

    hayır ösym yi aradım cocuk gelişimi mezunu oldugumu ve ek puan alıp alamıcamı sordum örgün egitimde evet ek puan verılıyomus ama acık ögretim fakültelerınde ek puan verılmeden aldıgın en yüksek puan türüne göre yerleştirme yapılıyomus.ayrıca cocuk gelişimi mezunlarına da öncelik tanınmıyomus sosyal hizmet acıkögretimde

  18. Mer_ve_cik_ diyor

    çocuk gelişimi mezununa ek puan veriliyor mu sosyal hizmet açıkögretm de ?

  19. Murat ÇAY diyor

    bildiğim kadarıyla ek puan geliyor.

  20. Murat ÇAY diyor

    yakında konuyla ilgili bir yazı hazırlıyacağız, takipte kalın

  21. Murat ÇAY diyor

    ösys kılavuzu bir inceleyin, böyle birşeyler gördüm sanki.

  22. Murat ÇAY diyor

    öncelikle neyi ne yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

  23. Murat ÇAY diyor

    YGS den en yüksek aldığınız puana göre 

  24. mlk diyor

    4449282 burdan atatürk üniversitesinden bilgi alman daha sağlıklı ygsden herhangi birinden 344 alman yeterli

  25. fatoş diyor

    sosyal hizmetler acık ögretım alınları en yüksek puan türüne göre mi alınacak acaba bilgisi olan lütfen yanıtlayabilir mi

  26. fatoş diyor

    büyük ihtimal 2 yıllıktır o 4 yıllık puanı taban 344

  27. Derya diyor

    geçen seneki en düşük puan 209la almış olarak gözüküyor bizim dershanenin verdiği tercih rehberine göre? bu böylemi yoksa yanlışmı ? bilgilendirirseniz sevinirim

  28. Reyhan19791 diyor

    arkadaşlar  ben lise mezunuyum açık ögretimden üniversite okumak istiyorum bu konuda hiç bilgim yok ne yapmam gerek

  29. Sümeyra Aydın diyor

    sosyal hızmetler 2 yıllık okuyorum 1. sınıf bu sene bıttı dort yıllıga tamamlamak ıstıyorum basarılıyım derslerden ama hem iş sahıbı olduğum ıçın hem de evlı oldugum ıçın açık oğretımden tamamlamam lazım hangı bolum uzerınden tamamlamam benım için daha avantajlı olur lutfen benı aydınlatırsanız sevınırın sımdıden tesekurler.

  30. IIHII diyor

    aöf sosyal hizmetlerde çocuk gelişimi mezunlarına ek puan veya öncelik tanınmıcak.Bizzat aradıım ve böyle birşey yok dediler

  31. aui diyor

    atatürk ünv. aöf sosyal hizmetler bölümü belli bir puan istiyor mu yoksa barajın geçilmesi yeterli mi? çocuk gelişimi mezunlarına aöf için öncelik var mı?

  32. tugba diyor

    herkese günaydın sosyal hizmetler acık ögretim yerleştirmelerinde cocuk gelısımı mezunlarına öncelik tanınacak mı acaba ?

  33. Pinar Kaya diyor

    merhaba,
    bende seneye bu bölümü okumaya karar verdim.kendim kamu yönetimi mezunuyum ve bir bankada memur olarak çalışıyorum.ama neyazıkki ömrümü bu kadar stres altında geçirmeye tahammülüm kalmadığını anladım. bir yandanda 2000 kişilik kadronun açılması endişe verici… 4 sene yada 5 sene sonra ortada kalma riskini taşıyıp taşımadığını merak ediyorum.sizce bu kpss deki puanlar aynımı kalacak yoksa bununda suyumu çıkıcak….birde sosyolokların sosyal çalışmacı olarak atanma riski var…

  34. utkuışık diyor

    burcu arkadaşımız mevcut durumu özetlemiş 🙂

  35. utku diyor

    serdar kardeşim öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bırakın 4 yıl sonrasını 4 gün sonra ne olacağı bizim gibi okuyan öğrencilerin geleceği ne olur hakkında garanti vermek çok güç olur evet dışarıdan mantıklı bir şekilde baktığımızda onca özel devlet ve aöf bu kadar kontenjan ayırıyorsa ihtiyaç var ki bunlar oluyor ama yıllardır ülkemizde eğitim adına yapılan yanlış deneme yanılma uygulamalarıyla eğitim yozlaştırılmakta bu meslek insanı konu alan bir yapısı olduğu için aslında her zaman bir yerlerde muhakkak  kadro ve eleman ihtiyacı olacaktır elbette 4 yıla kadar mezun sayısı da artacaktır ama taleple birlikte artacaktır yalnız şu aöf deki binli sayılar gözümüzü korkutmasın kimse mezun olunca elini kolunu sallaya sallaya devlete atanmıyor torpili olanlar hariç 🙂 o yüzden 4 yıl boyunca diğer mezunlardan farklı olarak kendinizi donanım sahibi yaparsanız her daim bir adım öndesinizdir o yüzden ne bölüm okuduğunuz değil onu ne şekilde nasıl bitirdiğinizdir ilginiz için teşekkürler… 

  36. Serdartemiz35 diyor

    Murat bey önceki soruma cevap verdüğünü için tsk ederim. 2012 yılında atatürk ünversitesi sosyal hizmetler bölümünden 2050 kontejyan acmış. Ayrıca bu yıl birçok üniversitede bu bölümü açmış bulunmaktadır. Atatürk üniversitesinin sosyal hizmetler bölümünden açmış olduğu kontejyan sayısı sosyal hizmetler bölümünün örgün eğitim sayısından daha fazladır. Bu örgün eğitim veren bölümlere haksızlık olmuyor mu bu kadar kontejyan açılmakla? Bide hocam bu bölümün şu anda ki atamaları iyi oluyorda 4 yıl sonra mezun sayısı fazla olacak sizce 4 yıl sonra atamalar için ne düşünüyorsunuz? Ösym sosyal hizmetlerden birçok üniversitede açılışına izin verdiğine göre ya gercekten bu bölüme ihtiyaç var ya da bizim bilemediğimiz başka gerekçeler var. Hocam sizin bu konuda düşünceleriniz nedir ve 4 yıl sonrası için atamalar simdi ki gibi aynı mı kalır yada açık kapanır mı? Cevaplarınız için şimdiden saolun. hayırlı çalışmalar.

  37. ADADADADA diyor

    2500 TL HARÇ ÜCRETİ VAR AYRICA BU SENE KALAN ÇOK OLDU DESTE DESTE NOTLARA ÇALIŞTIK BEN BİLE BÜTE KALDIM SİZE TAVSİYEM ÖRGÜN EĞİTİM YAZIN BU BÖLÜMÜ SEÇMEDEN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNÜN…

  38. Rpbersada diyor

    250

  39. Murat ÇAY diyor

    merhabalar serdar, aslında aklımı bugünlerde kurcalayan bir soruyu sordun, daha önce ki tanımda pdr mezunları pedogoji çocuk gelişimcisi mezunları olmasına rağmen devlet sosyal çalışmacı kadrolarına sadece sosyal hizmet bölümü mezunlarını almaktaydı. Bundan sonraki süreçte de uygulamanın böyle devam edeceğini umuyoruz.

  40. Serdartemiz35 diyor

    murat bey iyi günler. 5395 sayılı çocuk koruma kanununda sosyal çalışma görevlisi : pdr, psikoloji, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, öğretmenlikler ve sosyal hizmetler lisans bölümlerinden mezun olanlar sosyal çalışmacı görevlisi diye değişiklik yapılmıştır. yukarıda saydığım bölümlerdem mezun olanlar adliye bakanlığı sosyal çalışmacı görevlisi alımı yaptığında tercih yapma haklalrı olabiliyor mu? Eğer böyle birşey olursa sosyal hizmetler bölümü öğrencilerine saygısızlık olmuyor mu? sorumu cevaplarsanız sevınırım. hayırlı çalışmalar sizlere

  41. Murat ÇAY diyor

    siteyi iyice inceler, yazılanları okursanız sorunuzun cevabına yanıt bulabilirsiniz.

  42. şafak diyor

    4yıllık acıkogretım fakultesı sosyal hızmetler bolumu var mı acaba tam emın olamadımda 

  43. bahar diyor

    Atatürk Üniversitesi bölüm ve puan türü ayrımı yapmaksızın hem YGS hemde LYS puan türüne göre aldı En Düşük 344 te En Yüksek 453 te kaldı puanlar ..şuan bu bölümüokuyan arkadaş yazmış..

  44. bahar diyor

    fatoş peki puan türü kısmı neden boş atatürk üniversitesinin ..tabloda puan türü geçmiyo..senin net bilgin nerden kaynaklanıyor söyleyebilirmisin lütfen..

  45. fatoş diyor

    ygs 5 puan türü ve eminim

  46. fatoş diyor

    ygs 5 ten alıyo

  47. asiye diyor

    bu açıkğretim 4 yıllık sosyal hizmetle örgün olan sosyal hizmet arasında mezun olduktan sonra fark olmuyo değil mi?yani iş imkanı falan yine aynı mı oluyor? 

  48. utku diyor

    serkan kardeş iyi diyorsun hoş diyorsun da bölüm tamamen insanı ele alan bir alan bire bir eğitim vs ile insan kendini o denli yetiştirecektir vakalar inceleyecek okulda hocalarıyla bire bir temasta olacaktır ee sen gel aöf de uzaktan uzağa eğitim ver adnan  menderesten mezun biriyle aöfden mezun birisi sence çalıştığı yerde işinin hakkını kim daha iyi verebilecektir  yani memlekette bir yere gelmek önemli bir işi yapmak sadece evinde oturup kitap okuyarak bilmem aöf kitaplarından yararlanarak böyle kısa yolan mesleğe atılıyım demek çok çok kolay ve şu bir gerçek ki canım mesleği öyle ucuz hale getirdiler ki 10 bin tl ye sosyal çalışmacı dünyanın neresinde var acaba ama hiç şaşırmamak gerekir burası TÜRKİYE   kaldı ki  bu mesleğin gelceğine ben açıkçası parlak görmüyorum 5 6 seneye öğretmenlik gibi yığılma olacak belki ben bile açıkta kalacağım sırf bu aöf saçmalığı yüzünden

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.